Tekst objavljen: 17.12.2012 11:56        


Za Srbiju je posebno važno da se što pre završi Koridor 10 da vozači, kojih je na našim autoputevima sve više, ne bi skrenuli na susedni Koridor 4, preko Rumunije i Bugarske.

Od Koridora 10 godišnje 300 miliona evra

Pad temperature ispod nule zatvorio je ovogodišnju građevinsku sezonu a za sledeću godinu planiran je završetak istočnog kraka do bugarske granice, a do kraja 2014. – južnog dela prema Makedoniji.

Ministar za saobraćaj Milutin Mrkonjić izjavio je da će se završetkom izgradnje Koridora 10 godišnje od putarine ubirati oko 300 miliona evra, te da će se on isplatiti za deset godina. Kada se Koridor 10 završi, na autoputevima se očekuje više vozila, a od putarine više novca. Mrkonjić podseća na to da je u izgradnji oko 130 kilometara autoputeva, radovi su otvoreni na svim neizgrađenim deonicama, osim kroz Grdeličku klisuru.

Tromesečna analiza broja vozila koja su prokrstarila našim autoputevima ukazuje na njihov porast u odnosu na prošlu godinu, što je višestruko dobar pokazatelj: s jedne strane, biće više para od putarine, a s druge, vozači koji putuju sa severa na jug kontinenta nas ne zaobilaze – o čemu je postojala bojazan zbog Koridora 4 kroz Rumuniju i Bugarsku – već koriste najkraći put preko Srbije Koridorom 10.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
koridor 10 koridor 11 koridori autoput izgradnja autoputa infrastruktura saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana