Tekst objavljen: 11.12.2012 10:09        


Francuski premijer Fransoa Oland izjavio je da je kriza u evrozoni "iza nas" i pohvalio napore koje je Evropska unija dosad preduzela kako bi rešila probleme.

Oland: Kriza evrozone je sada iza nas (European union)

Oland je rekao da su Grčkoj isplaćena sredstva koje je čekala, da su Španiji pomogli da spase banke od bankrota, kao i da je siguran da će se Italijani s tim izboriti, iako u Italiji postoji politična neizvesnost.

- Ono što mi sada treba da uradimo nije prosti izlazak iz krize, jer je to već urađeno. Nakon šest meseci pokušaja da rešimo probleme, fokus mora da se usmeri na ostvarenje ekonomskog rasta, povećanje zaposlenosti i rast samouverenosti među mladim ljudima - istakao je francuski premijer.

Kad je reč o stanju u Italiji, čiji je premijer Mario Monti podneo ostavku pa se očekuje da će novi izbori biti održani početkom sledeće godine, Oland je izjavio da je optimističan.

- Uveren sam da će ono što se dogodilo u Italiji omogućiti toj zemlji da dobije stabilnu vladu nakon izbora u februaru. I osetio sam da Monti nije bio potišten, već suprotno, da želi da se posveti svojoj zemlji - rekao je Oland.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fransoa oland dužnička kriza ekonomska kriza kriza u Evropi kriza evrozone evropska unija EU

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana