Tekst objavljen: 05.11.2012 12:12        


Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić negirao je da je Međunarodni monetarni fond (MMF) protiv dokapitalizacije Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Pajtić: MMF nije protiv dokapitalizacije RBV

- MMF nije dao takvu ocenu i ne postoji ni jedan akt MMF-a koji govori o tome - rekao je Pajtić i dodao da je Vlada Vojvodine procenila da je za RBV bolje rešenje dokapitalizacija od pripajanja nekoj drugoj banci.

Pajtić je naveo i da je kontaktirao premijera i ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića i da mu je on odgovorio da ne zna ništa o istrazi u Razvojnoj banci Vojvodine.
Pajtić je to rekao kao odgovor na pa pitanje o tvrdnji ministra finasija i ekonomije Mlađana Dinkića da je MMF ocenio da je predlog o dokapitalizaciji neodgovoran.

- Resorni ministar predložio nam je da država isplati ukupno više od 25 milijardi dinara da bi RTV bila ugašena, odnosno, da bi jedna privatna banka preuzela klijente i portfolio RBV. Procenili smo da je bolje rešenje da se u tu banku uloži 15 milijardi, dakle, desetak milijardi manje, pa da banka bude stabilna, respektabilna i da nastavi da raste i napreduje - kazao je Pajtić.

On je ponovio da neće dozvoliti kriminalizaciju pokrajinske vlade ni Razvojne banke Vojvodine i da je njegova vlada spremna da podnese ostavku ako se optužbe na račun te banke dokažu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
međunarodni monetarni fond MMF pajtić banke dokapitalizacija državne banke Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana