Tekst objavljen: 10.12.2012 16:30        


Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da pitanje Razvojne banke Vojvodine nije finansijsko pitanje nego je "pitanje kredibiliteta".

Pastor: Utvrditi ko je i zašto destabilizovao RBV

- Treba dobiti odgovor pre svega na to šta se desilo u proteklih mesec dana pa da ta banka danas više nije održiva -  rekao je Pastor, naglasivši da se mora utvrditi ko je i šta radio “u tom cilju da se ta banka destabilizuje u toj meri da je njena pozicija postala neodrživa”.

Pastor je upitao “ko je kome i šta obećao u cilju stabilizacije prilika u Razvojnoj banci Vojvodine i ko je povodom tih obećanja šta uradio, a šta nije” i podsetio da je pre mesec dana Skupština donela odluku o dokapitalizaciji RBV pa bi sad morala da donese i odluku o njenoj “raskapitalizaciji”.

On je istakao da je, prilikom donošenja odluke o dokapitalizaciji RBV, vladalo ubeđenje da se raspolaže s dovoljno informacija, znanja, kredibilnosti i da se odluka donosi sposobnošću dobrog domaćina.

Novonastala okolnost u velikoj meri stavlja sve to pod znak pitanja, rekao je Pastor i ocenio tragičnim to što on, kao predsednik pokrajinske skupštine i stranke koja je u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, o najnovijoj odluci povodom RBV i budućeg razvojnog fonda nije mogao da sazna više od onog iz medija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ištvan pastor Razvojna banka Vojvodine RBV državne banke banke dokapitalizacija vojvodina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana