Tekst objavljen: 05.09.2012 10:12        


Privredna banka Beograd, koja je u većinskom državnom vlasništvu, lane je za svoje tadašnje direktore Čedomira Petrovića i Darka Drinjakovića mesečno izdvajala 2,1 milion dinara bruto (20.600 evra), odnosno oko 12.500 evra neto, piše Blic.

PBB za plate 2 direktora mesečno izdvajala 12.500€

Prema dokumentaciji u koju je Blic imao uvid, to je osnovna bruto zarada koju je PBB izdvojila za dvojicu člana izvršnog odbora u junu prošle godine, neposredno pre nego što ih je NBS smenila.

U isto vreme je ta banka prošlu godinu završila sa velikim minusom od skoro osam miliona evra, zbog čega je država ove godine morala da je dokapitalizuje sa 18 miliona evra.

Čedomir Petrović, bivši direktor PBB, kaže za Blic da je reč o plati koja je na nivou ostalih menadžerskih u bankama u to vreme, pa i niža od toga.

- Gubitak banke na kraju prošle godine jeste bio toliki, ali je u momentu kad sam ja odlazio iz banke, u junu prošle godine, bio svega 1,5 miliona evra. Moja osnovna i jedina plata je bila ispod 7.000 evra mesečno, dok je zamenik primao 5.500 evra i nikakve bonuse nisam imao od 2008. - tvrdi Petrović.

U novom menadžmentu PBB kažu da je ukupan trošak zarada koje se odnose na izvršni odbor niži u odnosu na prethodni menadžment za oko sedamdeset odsto.

- Trendovi poslovanja su se popravili od kada je novi IO stupio na dužnost. Pre svega, to se odnosi na smanjenje operativnih troškova i stabilizaciju i povećanje depozita - kažu u PBB.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate direktora Pribredna banka Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana