Tekst objavljen: 07.12.2012 12:03        


Nevladina organizacija Akcija mladih predložila je Vladi Hrvatske da, posle povećavanja poreza na dodatu vrednost (PDV) na 25 odsto, ukidanja nultih stopa PDV i najave novog oblika televizijske takse, uvede i "porez na budale".

Podigli im PDV, Hrvati sad traže "porez na budale"

Predsednik Akcije mladih Mario Alempijević izjavio je da bi visina "poreza na budale" trebalo da zavisi od trenutnih potreba vladajuće garniture.

- Porez bi imao vrlo široku bazu, a mogao bi se nametnuti svakom ko se protiv njega dovoljno oštro ne pobuni - naveo je on.

A i tada, dodao je Alempijević, s obzirom da se radi o Hrvatskoj, moglo bi se vrlo lako obračunati sa "tom šačicom buntovnika, kako ih je bivši ministar unutrašnjih poslova voleo nazivati, Indijancima".

Alempijević je ukazao da je jedno vreme Hrvatska bila "broj jedan u svetu po nečemu - visini poreskog opterećenja za vreme famoznog harača, a sada je, nažalost, tek za dlaku ispod tog dostignuća".

- Uvođenjem 'poreza na budale' Vlada bi ponovno mogla vratiti Hrvatsku na fiskalnu kartu sveta, jer bi napokon nazvali stvari svojim imenom - konstatovao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska porez PDV povećanje PDV-a ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana