Tekst objavljen: 22.02.2013 16:09        


Vlada Srbije donela je uredbu o energetski zaštićenom kupcu po kojoj će socijalno ugrožena domaćinstva dobiti određene količine struje i gasa besplatno.

Pogledajte ko će u Srbiji imati besplatnu struju

Kako se navodi u saopštenju, ta uredba je doneta s ciljem da se zaštite socijalno najugroženiji slojevi stanovništva i podstaknu reforme energetskog sektora u Srbiji.

Upravni odbor EPS doneo je odluku o regulisanju starog duga za električnu energiju, koja podrazumeva reprogram starog duga uz otpust zatezne kamate obračunate tokom 2012. godine. Jedan od uslova za ispunjenje Sporazuma o reprogramu je da kupac da u periodu otplate reprogramiranog duga uredno izmiruje tekuće obaveze za električnu energiju.
Uslov za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca je ukupan mesečni prihod do 12.900 dinara za domaćinstvo sa jednim članom.

Za domaćinstva sa dva i tri člana uslov je da imaju ukupne mesečne prihode do 18.786 dinara, sa četiri i pet članova do 24.672 dinara a za domaćinstva sa šest i više članova do 30.558 dinara.

Kako je ranije objavljeno, računi za struju socijalno ugroženih domaćinstva trebalo bi da budu umanjeni za vrednost od 120 do 250 kilovat sati svakog meseca u zavisnosti od broja članova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
troškovi potrošači energetika poskupljenje skupa struja račun za struju jeftina struja cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana