Tekst objavljen: 16.05.2013 11:50        


Izgradnja hotelsko-komercijalnog kompleksa na mestu nekadašnje trolejbuske okretnice u samom centru Beograda, najavljivana je nekoliko puta tokom prethodnih godina. Međutim, nije se odmaklo dalje od pripremnih radova.

Pogledajte: Kompleks "Rajićeva" u srcu Beograda (www.beobuild.rs)

Kako navodi portal Beobild, investitori su sada pokrenuli novu promotivnu kampanju u kojoj su se fokusirali na predstavljanje tržnog centra koji će se nalaziti u okviru ovog višefunkcionalnog zdanja.

Komercijalni deo objekta imaće oko 15.300 kvadrata prostora za izdavanje, kao i 500 parking mesta u podzemnoj garaži.

Objekat je jednom stranom orijentisan ka Knez Mihailovoj, glavnoj beogradskoj pešačkoj ulici, sa kojom će biti povezan pijacetom. Pored tržnog centra, u drugoj fazi je planirana i izgradnja luksuznog hotela koji će se nalaziti u delu objekta ka Uzun Mirkovoj i Pariskoj ulici.

Autori projekta su arhitekte Milan i Vladimir Lojanica. Prema pisanju Beobilda, objekat bi trebalo svojim skladnim izgledom da se uklopi u postojeću arhitektonsku celinu, a posebnim fasadnim elementima pratiće estetiku i linije okolnih zgrada.

Kako se navodi na zvaničnoj internet prezentaciji kompleksa u Rajićevoj, projekat vodi preduzeće ABD d.o.o, koje su osnovali kompanija Avital d.o.o. i izraelska Aštrom grupa, jedna od najvećih grupa za trgovinu nekretninama u Izraelu i najveća privatna građevinska firma u toj zemlji.

Otvaranje tržnog centra u Rajićevoj očekuje se u prvoj polovini 2015. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd hotel hoteli tržni centar tržni centri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana