Tekst objavljen: 09.04.2013 7:24        


Privredni sud u Novom Sadu doneo je danas rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad Razvojnom bankom Vojvodine (RBV), a za stečajnog upravnika određena je Agencija za osiguranje depozita u Beogradu.

Pokrenut stečajni postupak nad RBV

Poverioci RBV su pozvani da u roku od 60 dana od dana objavljivanja prijave svoja potraživanja, a RBV u stečaju nastaviće da posluje kako bi bila obavljena prodaja imovine te banke i namirena potraživanja.

Na osnovu ugovora o preuzimanju, Poštanska štedionica preuzima oko 17,5 milijardi dinara ukupnih depozita RBV.

Zbog nedostajuće kvalitetne imovine, oko 6,3 milijarde dinara biće pokriveno novim obveznicama Pokrajine Vojvodine 78,11 odsto i Republike Srbije 21,89 procenata, kako je bilo predviđeno sporazumom između Vlade Srbije i pokrajinske vlade, zaključenim u decembru prošle godine.

Prema tom sporazumu će novoformirani Razvojni fond Vojvodine preuzeti deo kredita RBV datih pravnim licima, kao i deo poslovne mreže, ukupne vrednosti koja je identična novoemitovanim obveznicama.

Vlada Srbije donela je 5. aprila odluku da RBV i Banka Poštanska štedionica zaključe ugovor o preuzimanju dela imovine i dela obaveza, koji predviđa preuzimanje klijenata RBV od 8. aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stečaj državne banke propale banke Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana