Tekst objavljen: 29.07.2013 14:30        


Unakrsna kontrola imovine i prihoda građana mogla bi da počne u oktobru. Do tada će se kontrolisati prijave 3.769 građana koji su Poreskoj upravi Srbije prijavilo imovinu vredniju od 350.000 evra.

Poreznici uskoro kreću u pohod na estradu

Kako saznajemo, u navedenim prijavama nema ni 20 odsto onih koji u našoj zemlji važe za finansijski moćne pripadnike društva. Uglavnom su u pitanju privrednici, a upadljivo malo je onih iz sveta estrade i sporta.

Ivan Simič, v.d. direktora Poreske uprave, kaže da će se najpre kontrolisati građani za koje se procenjuje da imaju imovinu vredniju od 35 miliona dinara, ali je nisu prijavili.

- Mi smo već sad iz brojnih gradova dobili informacije i podatke da neki koji imaju kuće za koje ocenjujemo da su vredne više od 35 miliona dinara nisu prijavili imovinu. Najpre ćemo se baviti njima, tako što ćemo ih pozivati da tu imovinu prijave, a biće i kažnjeni, jer to nisu učinili na vreme - navodi Simič.

On dodaje da se podnete prijave imovine građana i dalje unose u bazu podataka jer je pred istek roka stiglo najviše prijava i očekuje se da do kraja avgusta taj posao bude završen.

- Onda ćemo te podatke da lepo sortiramo, da vidimo šta i kako. Stvorićemo bazu podataka o imovini, a za to vreme ćemo da gledamo te koji nisu prijavili imovinu, ili preko nekretnina koje imaju, koje se vide, ili preko nekih pokretnih stvari, kao što su kola i drugo - precizira Simič.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poreznici poreska uprava estrada plaćanje poreza porez

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana