Tekst objavljen: 15.11.2012 9:31        


Novi cenovnik taksi usluga u prestonici na snazi je svega nedelju dana, a taksi udruženja već osećaju posledice, jer je obim posla, kako sami kažu, znatno manji! Najveći problem predstavljaju im noćne vožnje, jer se sugrađani sada retko odlučuju da se iz provoda kućama vrate taksijem.

Poskupljenje ostavilo taksiste bez posla

Poslednje poskupljenje usluga taksi prevoznika u Beogradu bilo je pre četiri godine. Prema novom cenovniku start je 170, a kilometar vožnje u prvoj zoni 65 dinara.

Taksisti u prestonici saglasni su da, iako su cene goriva znatno skočile od poslednjeg poskupljenja taksi usluga, ni sugrađani nemaju novca, pa se mora pronaći način da i jedni i drugi budu zadovoljni. Koji - to još uvek niko ne zna.
Kilometar u drugoj zoni otkucava 85, a u trećoj 130 dinara. Jedino je cena čekanja, od 750 dinara po satu, za sve zone ostala ista.

Taksimetar u drugoj tarifi, koja traje od 22 sata do šest časova ujutru, kao i nedeljom i praznikom, od 7. novembra otkucava 85 dinara po kilometru, što je u kombinaciji sa startom od 170 dinara, preveliki trošak za većinu Beograđana.

- U delikatnoj smo situaciji zbog poskupljenja, jer ga mi nismo tražili, a već se umnogome odražava na obim posla - iskren je Zlatan Zlatković, direktor Beogradskog taksija.

 - U prvoj tarifi nismo zabeležili manji broj vožnji, jer se oni sugrađani koji su i ranije koristili naše usluge i dalje voze, bez obzira na poskupljenje, ali druga tarifa je problematična. Obim posla smanjen je za oko 20 odsto, a paradoks je u tome što se na vožnju čeka duže nego ranije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
taxi taksi poskupljenje vožnja Beograd troškovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana