Tekst objavljen: 06.11.2012 19:00        


Poštanska štedionica bi mogla da uđe u strateško partnerstvo sa međunarodnim finansijskim institucijama, kao manjinskim akcionarima.

Poštanska ide strancima kao Komercijalna banka

Savetnik ministra finansija za bankarski sistem Branko Popović navodi da bi to moglo da se desi po sličnom modelu kao što imaju Komercijalna ili Čačanska banka.

On navodi da je "posle preuzimanja depozita iz Nove Agrobanke ta banka povećana, a ima i ogroman broj aktivnih tekućih računa, Poštanska štedionica privlačna strateškim partnerima i ima potencijal da postane ozbiljna banka na finansijskom tržištu".

- Pošto imamo veoma uspešnu saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama, planiramo da sa tim institucijama i možda nekim drugim, probamo da napravimo slično strateško partnerstvo, gde bi oni ušli kao manjinski akcionari, rekao je Popović.

Popović navodi da "što se tiče Privredne banke Beograd, država nije strateški opredeljena da u njoj ostane većinski vlasnik i ima nameru da veoma brzo raspiše tender za izbor savetnika i da ide u traženje strateškog partnera".

- Kada se radi o Razvojnoj banci Vojvodine, naš predlog pokrajinskoj vladi, kao većinskom akcionaru jeste da se situacija reši po sličnom principu kao kod Nove Agrobanke prenosom adekvatne kvalitetne imovine i obaveza na neku od privatnih banaka, koje bi u jednom transparetnom procesu za to bile zainteresovane - naveo je Popović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
državne banke banke preuzimanje banaka dokapitalizacija banka poštanska štedionica Komercijalna banka afera agrobanka nova agrobanka agrobanka Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana