Tekst objavljen: 29.10.2012 16:32        


Poštanska štedionica, koja je danas preuzela Novu Agrobanku, nije imala veće probleme u radu sa kijentima i dan je protekao uobičajeno, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Srđan Cekić.

Poštanska: Nema problema, novac građana siguran

- Do sada nisu identifikovane nikakve veće teškoće, sem nekih manje-više tehničkih prepreka, koje se uspešno otklanjaju u hodu - izjavio je Cekić i dodao da je 56 ekspozitura Nove Agrobanke nastavilo rad dok je 60 ekspozitura ili šaltera zatvoreno.

Klijenti Nove Agrobanke postali su klijenti Poštanske štedionice koja će preuzeti 392,3 miliona evra ukupnih obaveza Nove Agrobanke, od čega će 238,5 miliona evra osiguranih depozita biti pokriveno gotovinom iz Agencije za osiguranje depozita kako bi sve štediše i deponenti bivše Nove Agrobanke mogli slobodno da raspolažu svojim ulozima.
Cekić je dodao da klijenti dolaze u ekspoziture da bi se informisali o računima na kojima će im biti deponovana sredstva, da zaključe ugovore sa Poštanskom štedionicom, kao i da preuzmu identifikacione kartice "dina kartice", nakon čega će biti u mogućnosti da slobodno raspolažu svojim sredstvima.

On je rekao da je još rano i da se ne može dati pozudana prognoza o podizanju uloga i oročavanju i dodao da većina štednih uloga dospeva od 1. do 30. novembra.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da su svi depoziti klijenata Nove agrobanke, njih 250.000, sto odsto obezbeđeni gotovinom.

Dinkić je rekao da je prebacivanjem uloga iz Nove Agrobanke u Poštansku štedionicu napravljen veliki korak ka stabilnosti bankarskog sistema i da ga ne plaše gužve na šalterima Poštanske štedionice, koje za sada, kako je istakao, nisu velike.

- I da svi klijenti podignu odjednom sva svoja sredstva, ne bi bilo nikakvog problema - poručio je Dinkić i ponovio da su klijenti slobodni da raspolažu svojiom ulozima i izrazio uverenje da će mnogi od njih prihvatiti savet da ostave uloge u Poštanskoj štedionici.

On je naglasio da nije urađena ta transakcija, Nova Agrobanka bi otišla u stečaj, jer je imala malo gotovine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka poštanska štedionica nova agrobanka agrobanka afera agrobanka državne banke preuzimanje banaka banke Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana