Tekst objavljen: 17.12.2012 12:22        


Američka investiciona banka "Morgan Stenli" sastavila je spisak mogućih "makroiznenađenja" u 2013. Prema tom spisku, mogući scenario je da će Banka Japana "osvojiti" Evropu kupovinom vladinih obveznica problematičnih zemalja.

Preživeti 2013: Ko će osvojiti EU, a ko ruši evro?

Zatim, da će izbori u Italiji uništiti evro, a kineske vlasti ugušiti ekonomiju sopstvenim rukama, dok će Rusija težiti ka ponovnom uspostavljanju SSSR-a. To je tek nekoliko događaja koji će u sledećoj godini promeniti tok istorije i izazvati kod mnogih investitora srčane napade, ukazali su analitičari te banke.

Rast cena pšenice će dovesti do novih nemira i pobuna, prognoziraju analitičari "Morgan Stenlija".

Američki političari neće uspeti da se dogovore o smanjenju budžetskog deficita i SAD će na početku 2013. početi da padaju u "fiskalnu provaliju".

Investitori će naći novi razlog za brigu, s obzirom na to da su se već navikli na misao da će Grčka u doglednoj budućnosti ostati u evrozoni i počinju da strahuju od izlaska Britanije iz EU.

U Rusiji predsednik Vladimir Putin uspešno mami Ukrajinu u Evroazijsku carinsku uniju u zamenu za povoljne isporuke ruskih energenata.  Vrata EU za ukrajinske vlasti se zatvaraju, budući da je nemoguće istovremeno biti član obeju struktura. Lideri postsovjetskog prostora - Rusija, Ukrajina, Belorusija i Kazahstan - opet su zajedno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svet budućnost 2013. ekonomska kriza EU evropska unija kriza evrozone kriza u Evropi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana