Tekst objavljen: 29.11.2012 11:05        


Dug kompanija, pravnih lica i preduzetnika kod banaka iznosi između 12 i 13 milijardi evra i da se srpska privreda približava stanju nesolventnosti.

Privreda dužna 13 mlrd. evra i na pragu bankrota

Kako je Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić izjavio, taj dug sam po sebi nije veliki, ali da je problem u tome što domaća privreda nema više sposobnosti, ni mogućnosti da otplaćuje svoje obaveze, da je, uz to i nekonkurentna i da ne može da se probije na strana tržišta.

Upitan o naplaćivanju kredita pojedinih propalih banaka i Agrobanke, Dugalić je odgovorio da se postavlja pitanje kako će biti naplaćeni nenaplativi krediti i kako bi to neko treći učinio u ime banke, ukoliko sama banka nije uspela da naplati svoja potraživanja.

On je rekao da nikada u poslednjih 20-30 godina nisu postojale povoljnije kamatne stope za stambene kredite i da su one niske, ali da je problem niska prosečna plata koja iznosi oko 350 evra i da oni koji imaju tako niske zarade ne bi mogli da otplaćuju takve kredite.

Dugalić je ocenio da odobravanje najnovijeg kredita Rusije Srbiji predstavlja odličnu vest, ali da se postavlja pitanje cene tog kredita i kamatne stope.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke bankrot privreda Udruženje banaka Srbije UBS dugalić nelikvidnost nesolventnost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana