Tekst objavljen: 15.05.2013 9:31        


Nakon što je istekao rok za potpisivanje ugovora o reprogramu dugovanja, a siromašni zaštićeni donošenjem socijalnih karti, Elektroprivreda je od 8. maja počela sa isključenjem neredovnih platiša.

Proradile "makaze": EPS krenuo da seče struju

Počinje se sa isključenjima dužnika koji duguju više od 100.000 dinara. U narednoj fazi počinje i isključenje onih sa manjim dugom.

Kako se najavljuje neće biti selekcije prilikom isključenja već će se sa „makazama“ suočiti sve neredovne platiše bez izuzetaka. Nesavesni potrošači koje ostanu bez struje, ako žele da je opet dobiju, prvo će morati da izmire dugovanja.

Međutim, oni neće moći da koriste pogodnost koju imaju potrošači koji su potpisali reprogram dugovanja, što znači da će umesto 24 ili 36 rata dugovanja morati da izmire u svega četiri rate (od čega prva mora da bude u iznosu od 50 odsto duga).

U Elektrodistribuciji Beograd ističu da oni redovno isključuju neuredne platiše.

- Struja se isključuje velikim dužnicima prema planovima koji su napravljeni u EPS-u. Reč je o onim potrošačima koji nisu potpisali ugovore o regulisanju dugovanja u predviđenom roku. Sa druge strane, potpisani su ugovori o reprogramu dugovanja sa 18.496 domaćinstava i 2.226 privrednih preduzeća - navode u EDB-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja račun za struju krađa struje potrošnja struje dug za struju cena struje potrošači energetika Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana