Tekst objavljen: 24.04.2013 13:50        


PTT Srbija koja ima četiri puta više finansijskih transakcija nego sve banke zajedno, već godinu dana kao uslugu nudi mogućnost izvoza malim preduzećima, pa je po porastu kvaliteta najbolja u jugoistočnoj Evropi.

PTT: Četiri puta više transakcija nego sve banke

U konkurenciji više od 40 kompanija koje su na naše tržište stigle nudeći usluge u komunikaciji, transferu novca i paketa, Pošta održava korak. Među poštama u regionu, cilj joj je lidersko mesto.

- Investicija od 20 miliona evra danas, sopstvena investiija u Srbiji je retkost, gro ide u IT tehnologiju, pošta mora da se razvija. Ulaganja u automatizaciju i nova tehnološka rešenja su prvi korak - ističe Milan Krkobabić, generalni direktor JP "PTT Srbija".

Mreža od hiljadu i po pošta, i u najzabačenijim krajevima zemlje, važan je državni resurs. Zbog toga se, u saradnji sa drugim institucijama, širi obim usluga građanima i privredi.

Duže od godinu dana privrednicima je na raspolaganju i mogućnost izvoza preko Pošte. Paket težine do 30 kilograma i vrednosti do hiljadu evra istog dana je na carini, a za takav izvoz umesto nekadašnjih sedam, dovoljno je popuniti jedan formular, kaže kurir firme koja često koristi tu uslugu.

Na taj način moguć je izvoz u više od 300 zemalja. Najčešće se izvoze tekstil, čajevi, mašinski delovi, elektronika. Oko četiri i po hiljade firmi koristi tu mogućnost. Proizvođač kompjuterske opreme kaže da je uštedeo i novac i vreme.

- Da smo imali ovu uslugu pre deset godina, jednostavno bi brže napredovali, nije tu stvar da mi ne bi došli gde smo sada, samo bi to jednostavno bilo brže, ova usluga jednostavno omogućava malim firmama da brže postanu veće - kaže Nebojša Matić, direktor firme Mikroelektronika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PTT pošta srbije javna preduzeća državna preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana