Tekst objavljen: 03.04.2013 14:10        


Predsednik Rusije Vladimir Putin je dao ruskim zvaničnicima rok od tri meseca da zatvore svoje račune u bakama u inostranstvu ili će dobiti otkaze. Svi ruski zvaničnici moraju da podnesu prijave osvom imovinskom stanju do 1. jula.

Putin upozorava: Vratite novac u Rusiju, inače...

Šef Putinovog kabineta Sergej Ivanov rekao je da će oni do tada morati da zatvore račune u stranim bankama. Oni koji imaju nekretnine u inostranstvu moraće da objasne kako su mogli da ih kupe, a oni koji ne budu to mogli da učine, biće otpušteni.

Putinov portparol Dmitri Peskov rekao je da "neće biti nedodirljivih". Svaka veća kupovina, pogotovo nekretnina ili automobila, hartija od vrednosti i akcija, mora da se “objasni” i u posebnom formularu da se napiše “odakle novac za određenu kupovinu”.

Koliko će ruskih političara odlučiti da zatvori svoje račune i proda nekretnine u inostranstvu, zasada je teško predvideti. Jedno je sigurno - među njima je veliki broj onih koji imaju pozamašnu imovinu u inostranstvu.

Oni koji to ne budu poštovali, prema poslednjem ukazu predsednika Putina, biće kažnjeni u visini od pet do deset miliona rubalja (jedan evro je 40 rubalja), a za ozbiljnije prekršioce predviđene su čak i zatvorske kazne do pet godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusija nekretnine bogatstvo bogataši političari ekonomija putin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana