Tekst objavljen: 24.10.2012 15:25        


Sindikat radnika Jat ervejza izrazio je protest zbog najava nadležnih ministara da ta avio kompanija treba da ide u bankrot i upozorio da takve izjave nanose štetu poslovanju.

Putnici i partneri zbog "bankrota" beže od Jata (Wo st 01/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Taj sindikat je ocenio da se "neodmerenim i nepotpunim" izjavama ministara da će do kraja godine biti rešeno pitanje revitalizacije Jat ervejza i da on mora da ide u bankrot, "izaziva panika kod putnika i poslovnih partnera i nanosi nemerljiva šteta poslovanju srpske nacionalne aviokompanije".

Sindikat je upozorio i da je trenutni pristup države u rešavanju sudbine Jata "grubo poigravanje sa sudbinama 1.200 radnika Jata, a računajući preduzeća izdvojena iz kompanije, čiji opstanak zavisi od Jata, taj broj iznosi ukupno 3.000 radnika".
- Putnici zovu zaposlene u kompaniji, reaguju nervozom, počinju da otkazuju rezervacije, a poslovni partneri (agenti, dobavljači) izražavaju veliku sumnju i oprez prilikom poslovnih kontakta, što bi uskoro moglo vidno da se odrazi na tekuće poslovanje kompanije - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su zaposleni u Jatu pod psihičkim pritiskom zbog bojazni da bi mogli da izgube radno mesto i ugroze egzistenciju svojih porodica.

Od nadležnih ministara se traži da objasne "na osnovu čega kompanija koja donosi prihod od nekoliko stotina hiljada evra dnevno može da bankrotira", ističuću da problem postoji u rashodima i raspodeli novca.

- Jat ervejz nije kandidat za bankrot - naglašavaju u sindikatu i podsećaju da je ta kompanija "simbol državnosti, uspeha, tradicije i ponosa dugog 85 godina".


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat aviokompanije vazdušni saobraćaj preduzeće kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana