Tekst objavljen: 27.05.2013 18:30        


Budva doživljava turistički procvat. Najnovije prognoze pokazuju da će potreba za sezonskim radnicima biti sve veća, budući da predstavlja najposećeniji turistički centar Crne Gore.

Raste tražnja za sezonskim radnicima u Crnoj Gori

Crna Gora će u sledećoj deceniji imati najbrži rast direktnog učešća turizma u BDP-u od svih registrovanih članica Svetskog saveta za turizam i putovanja. Zemlja beleži kontinuirani rast dolazaka u poslednjoj deceniji, a prošle godine bilo ih je 1,44 miliona.

U takvoj povoljnoj turističkoj klimi, ugostiteljski sektor traži sve više sezonaca, pogotovo onih koji dolaze van granica Crne Gore. No poslodavci se žale da im procedure za dobijanje radnih dozvola ne idu na ruku.

- Naravno da postoje administrativne procedure, no ne vidim da su i u kojoj meri komplikovanije ili specifičnije od ijedne zemlje iz regiona ili EU-a. Već je to jedna standardna procedura i ne vidim da postoji barijera za bilo kog ugostitelja ili preduzetnika da ima radnu snagu koja nije rezident Crne Gore - objasnla je Jelena Rađenović iz Turističke organizacije Budve.

Crnu Goru je u prvih osam meseci prošle godine posetilo više od 1,1 miliona turista, koji su doneli prihode od 609 miliona evra, tri odsto više nego u 2011. Crnu Goru ponovno očekuje rekordna letnja sezona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti turizam sezonski posao strani radnici radnici Crna Gora sezonci sezonski radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana