Tekst objavljen: 21.11.2012 12:39        


Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) platila je za skoro šest godina zakupa zgrade u centru Beograda 4,1 milion evra, objavio je NIN.

RATEL iznajmljivanje zgrade plaća 6,5 miliona evra

Ugovor pokazuje da je za zakup zgrade sa četiri sprata i potkrovljem, od početka 2007. mesečno plaćano sa PDV-om oko 59.197 evra, odnosno oko 700.000 evra godišnje.

Predsednik Upravnog odbora Ratela Jovan Radunović, koji je potpisao ugovor o zakupu, potvrdio je za NIN visinu zakupa. - Naravno da smo za novac koji plaćamo za zakup mogli da kupimo sopstveni prostor, ali nismo dobili saglasnost Vlade Srbije za takav plan - rekao je Radunović.
U prostoru od 2.600 kvadratnih metara radi 106 zaposlenih, a zgrada osim 1,900 kvadrata kancelarijskog prostora ima i 700 kvadrata podzemnih garaža i parking mesta, piše NIN.

Ratel je zagradu zakupio od firme Faring, u vlasništvu biznismena Branislava Grujića, i to prvobitnim ugovorom na pet godina - do 2012. godine, a zatim je produžen na još četiri godine- do 2016.

To znači, kako je objavio NIN, da će za preostale tri godine zakupa biti potrebno još skoro 2,2 miliona evra. U zbiru sa do sada plaćenim, zakup zgrade do 2016. za državnu agenciju koštao bi ukupno skoro 6,5 miliona evra.

Stručnjaci za nekretnine su procenili da za taj novac mogu da se kupe dve takve zgrade, kao i da zakup sličnog prostora košta upola manje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ratel nekretnine iznajmljivanje nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana