Tekst objavljen: 09.04.2013 9:50        


Klijenti odlaze u Poštansku štedionicu, radnici većinom na Biro za zapošljavanje, a poslovodstvo odlazi ili s punim džepovima ili seda u novu fotelju. To je u najkraćem epilog prvog radnog dana nakon gašenja Razvojne banke Vojvodine.

RBV: Menadžmentu i do 50.000 evra otpremnine

U glavnoj upravnoj zgradi RBV-a u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu bilo je najviše redova čekanja i nervoze. Tu su nekadašnji zaposleni u RBV-u došli da podignu otpremnine, a pojavilo se i nešto klijenata.

Bivši top-menadžment ima drugi tretman. Tako je dojučerašnji predsednik Izvršnog odbora RBV Goran Kostić dobio blizu pet miliona dinara, ili 50.000 evra, na ime otpremnine. Zbog pomenute sume bilo je negodovanja, ali, kako je objasnio pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, suma je u skladu sa zakonom a s njom su se saglasili Ministarstvo finansija, Tržište rada i sindikat. Bez otpremnine su ostali menadžeri koji su odlučili da pređu u Razvojni fond Vojvodine.
Sa sindikatom je dogovoren socijalni program, ali fizički nije moguće toliki novac isplatiti odjednom pa će se to događati sledećih dana.

Ogromna većina radnika, više od 500, odlučila se za otpremnine, to jest za tri stotine evra po godini staža ili zakonski minimum. Uz to, dobili su regres za ovu godinu a oni koji su ispunili uslove i jubilarne nagrade.

Radnici su listom birali novac jer nisu imali garanciju da će imati sigurno radno mesto a ni zaštitu sindikata u RBV-u u stečaju ili Razvojnom fondu Vojvodine koji se formira.

Zato je otpremnina preko noći postala najbolje rešenje. Navodno je među njima i predsednica Osnovne organizacije SSSS-a Svetlana Novaković. Nažalost, ona se ne javlja na telefon pa nije bilo moguće proveriti taj podatak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otpremnine propale banke državne banke Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana