Tekst objavljen: 08.05.2013 9:50        


Bivšim radnicima Razvojne banke Vojvodine na ime otpremnina isplaćeno je oko 350 miliona dinara, potvrdila je Svetlana Novaković, koja je, u ime sindikalnih organizacija te finansijske institucije, o sudbini zaposlenih pregovarala sa republičkom Agencijom za osiguranje depozita.

RBV: Za otpremnine podeljeno 350 miliona dinara

- Od ukupno oko 540 radnika RBV, otpremnina nije dobilo samo njih dvadesetak, ali su oni imali sreću da novi stalan posao dobiju u pokrajinskom Fondu za razvoj - kaže ona.

Od preostalih otprilike 520 radnika oko 70 odsto je, nastavlja naša sagovornica, dobilo otpremnine od 300 evra po godini radnog staža.

Reč je o radnicima RBV sa slabijim zaradama, kojima je ta mogućnost finansijski više odgovarala. Preostalih tridesetak odsto imalo je znatno veće plate, pa su, u skladu sa mogućnostima koje predviđa zakon, i njihove otpremnine bile veće.

- Iako su i njima isplaćene otpremnine, 212 radnika je, u skladu sa našim dogovorom sa Agencijom, prihvatilo ponudu da nastavi da radi u RBV u stečaju, ali je uglavnom reč o ugovorima potpisanim na samo mesec dana. Oni ovih dana ističu i neizvesno je da li će, i na koliko, biti produženi - dodaje Novakovićeva.

Agencija je, veli ona, ispoštovala i dogovor sa sindikatima da među radnicima koji su dobili novi, makar i privremen angažman u RBV u stečaju, bude i 41 trudnica, zatim svi invalidi, roditelji dece sa posebnim potrebama i jedan od supružnika, ako su oba radila u toj finansijskoj ustanovi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
državne banke propale banke otpuštanja otkazi otpremnine Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana