Tekst objavljen: 01.03.2013 17:20        


Odluka Elektroprivrede Srbije da otpiše kamate na dugovanja za struju iz 2012. godine obradovala je mnoge od 400.000 porodica, koliko ima “kupaca struje koji duguju“, ali postoje i oni koji smatraju da je to loša poruka redovnim platišama.

Redovne platiše se bune, EPS otpisuje kamate

Akcija “Bez kamate na rate” počinje danas i pruža mogućnost reprogama dugova na više jednakih mesečnih rata. Akcija, kako su objasnili, važi samo za dugovanja iz 2012. godine, a ono što predstavlja stariji dug ušlo je u glavnicu i neće moći da bude otpisano.

Milan Mirosavljević, direktor sektora za odnose s javnošću u EPS-u, poručuje da se akcija “Bez kamate na rate” neće produžavati ni ponavljati.

- Vodimo računa o redovnim platišama. Kada račun plate na vreme, dobiju popust od pet odsto, i mislim da je to dovoljna stimulacija za redovno plaćanje – objasnio je on i dodao da ne vidi koji novac bi bio vraćen onima koji su redovno plaćali, kad njima nije ni bila zaračunata kamata.

Svi koji žele da koriste akciju, objasnili su u EPS-u, mmoći će da sklope Sporazum o reprogramu od danas do 31. marta u lokalnim distribucijama, uz obavezu da će sve rate plaćati na vreme.

Inače, računi za “usluge od opšteg ekonomskog interesa”, među kojima su oni za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, zastarevaju nakon godinu dana, ukoliko neko od javnih preduzeća ne podigne tužbu protiv dužnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neplatiše potrošači račun za struju struja otpis kamate Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana