Tekst objavljen: 08.11.2012 7:40        


Nekadašnja podružnica Folksbanke ubuduće će poslovati pod imenom Sberbank Jurop. Ta austrijska banka posluje u devet zemalja srednje i istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Rusi dolaze: Folksbanka postaje Sberbanka

Deo austrijske Folksbanke u srednjoj i istočnoj Evropi, koju je u februaru ove godine za 505 miliona evra kupila ruska Sberbanka, ubuduće će poslovati pod imenom Sberbank Jurop.

Folksbank internešnal, nekadašnja istočnoevropska bankarska podružnica austrijske Folksbanke, a sada Sberbank Jurop, poseduje mrežu od devet univerzalnih banaka u osam srednjeevropskih i istočnoevropskih zemalja - Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Ukrajini. Te univerzalne banke poslovale su, prema podacima iz juna ove godine, preko 296 filijala i zapošljavale 4.195 ljudi, navodi se u saopštenju ruske Sberbanke.
U saopštenju je precizirano da je Sberbank Jurop 1. novembra upisana u austrijski trgovački registar i sedište te banke je u Beču.

Kako se ističe u saopštenju, Sberbank je najveća banka u Ruskoj Federaciji, jedna od pet najvećih banaka u Evropi po tržišnom kapitalu i da spada u red ekonomski najuspešnijih finansijskih institucija u svetu.

Zamenik predsednika Upravnog odbora Sberbanke Sergej Gorkov ocenio je da je osnivanje Sberbank Jurop važan korak u procesu transformacije Sberbanke u globalnu finansijsku instituciju".

Zigfrid Volf, predsednik nadzornog odbora nove Sberbank jurop, izjavio je da će ta grupacija profitirati ne samo od brenda njenog novog i snažnog vlasnika - Sberbanke, već će moći da uspostavi veze i sa "ekonomski obećavajućim ruskim regionom" i da ima koristi od "globalnog prisustva Sberbanke".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
partnerstvo sa Rusima prodaja banke bankarsko tržište banke Sberbank folksbanka Volks banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana