Tekst objavljen: 01.10.2012 10:17        


Ove nedelje biće raspisan tender za Železaru Smederevo, a sa Rusima je dogovoreno da država zadrži 25 odsto udela u toj kompaniji, kaže Mlađan Dinkić.

Rusi kupuju 75 odsto Železare Smederevo

- Privode se kraju pregovori sa velikom ruskom kompanijom, dok je postignut dogovor da država zadrži 25 odsto udela u toj kompaniji - kazao je Dinkić.

Predstavnik Magnitogorskog metalurškog kombinata Kiril Golupkov demantovao je  informacije da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo. I iz kompanije Mečel, koja je već prisutna na tržištu Srbije, je ranije rečeno da “ne potvrđuje zainteresovanost za moguću kupovinu metalurškog kombinata u Smederevu”.
Tender će, prema njegovim rečima, biti raspisan "pošto imamo snažan interes jedne velike ruske kompanije za pokretanje Železare i investicije čak u neke potpuno nove kapacitete koji trenutno ne postoje u Smederevu".

Dinkić je izrazio očekivanje da će do kraja godine biti pokrenut proces proizvodnje u toj smederevskoj fabrici.

Premijer Srbije Ivica Dačić nedavno je rekao da je „velika ruska kompanija“ zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo, koja je od februara ove godine u vlasništvu države.

Dačić nije želeo da otkrije o kojoj je kompaniji reč dok se ne potpiše „memorandum o namerama“, ali je naveo da je „vlada blizu zaključenja ugovora“ prema čijim uslovima će kupac uložiti 100 miliona evra, a država će zadržati 20-30 odsto akcija Železare.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železara smederevo rusi Mlađan Dinkić privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana