Tekst objavljen: 10.10.2012 10:53        


Novi vlasnik Železare Smederevo bi u roku od šest meseci mogao da pokrene ugašenu visoku peć, kaže državni sekretar u Ministarstvu finasija i privrede Aleksandar Ljubić, dodajući da bi do kraja leta sledeće godine obe visoke peći trebalo da budu u funkciji.

Rusi pale obe peći Železare do kraja leta 2013?

Prema njegovim rečima država će zadržati udeo u Železari, a vlada insistirati na tome da svi zaposleni koji sada rade, kao i oni koji su do sada radili u Železari, ostanu na radnim mestima.

Ljubić je naglasio da je cilj da strateški partner Železare Smederevo bude moćna i jaka kompanija.

- Na tenderu su povećani kriterijumi i cilj je da kompanije koja će na njemu učestvovati u 2012. godini imaju prihode od najmanje dve milijarde dolara, odnosno da imovina tih kompanija iznosi najmanje 2,5 milijarde dolara - istakao je Ljubić.

Prema njegovim rečima takva kompanija bi morala da uloži u pokretanje proizvodnje visokih peći 1 i 2 i da investira u proizvodne pogone kao što su pogoni za proizvodnju limova za autoindustriju.

Ljubić je najavio da bi u kratkom roku mogla da počne da radi visoka peć koja je sada u tihom hodu, a da će biti potrebno do šest meseci da proradi i visoka peć koju je prethodni vlasnik ugasio.

Železara Smederevo je, kako je podsetio, jedini proizvođač čelika u ovom delu Evrope.

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je pre dva dana javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fabrika privatizacija industrija železara smederevo Ministarstvo finansija i privrede Aleksandar Ljubić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana