Tekst objavljen: 25.12.2012 12:03        


Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica KAP zatražiće od Borda direktora odluku o gašenju te fabrike, jer za fabriku nije obezbeđena struja nakon Nove godine, kada ističe ugovor sa Elektoprivredom Crne Gore.

Ruski "bratski poklon" Crnogorcima: Gasi se KAP

Ruski partner u KAP traži da se fabrika ugasi, jer pored nagomilanih dugova za struju ima i problema sa isplatom zarada zaposlenih.

Podsećamo da su KAP-u ranije već ukinute subvencije, a zbog nagomilanih dugova prema EPCG, bio je primoran da smanji potrošnju električne energije na pola, ugasi deo ćelija, a samim tim i proizvodnju.

Nedavno je i premijer Milo Đukanović kazao da o gašenju KAP-a ne bi trebalo razmišljati sve dok postoji mogućnost da se on proda.

On je nedavno saopštio da Kombinat aluminijuma Podgorica još vredi spasavati, zbog čega Vlada intenzivno pregovara sa potencijalnim partnerima u cilju održavanja proizvodnje.

Međutim, problem je snabdivanje električnom energijom. Budući partneri u KAP-u teško da će pristati da ga preuzmu ukoliko se taj problem ne riješi, ili ako im se ne obezbede subvencije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
KAP Crna Gora cg industrija kompanija rusi partnerstvo sa Rusima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana