Tekst objavljen: 10.10.2012 7:39        


Najozbiljniji kandidat za strateško partnerstvo za “Železaru Smederevo“ je ruska kompanija “Uralvagonzavod”, saznaje Blic.

Ruski Uralvagonzavod kupuje Železaru Smederevo?

Međutim, javno o imenu potencijalnog strateškog partnera se ne govori, a to je i bila želja “Uralvagonzavoda”, koji spada među 100 najvećih vojno-inustrijskih kompleksa u svetu.

“Uralvagonzavod” je akcionarsko društvo u Nižnjem Tagilu u Rusiju. Ova kompanija poznata je ne samo po proizvodnji železničkih vagona i cisterni, već i borbenih tenkova, koje proizvodi za rusko, ali i za tržište Indije i Alžira.

Lider je i u proizvodnji građevinskih mašina i kamiona. U 2011. prihod kompanije iznosio je oko tri milijarde dolara.

Kako je ranije rečeno, namera Vlade je da sa budućim vlasnikom dogovori dodatna ulaganja od oko 100 do 150 miliona dolara u galvanizaciju pojedinih pogona u fabrici. Opcija je i da se podigne kvota za izvoz čeličnih proizvoda u Rusiju s obzirom na to da sa tom zemljom imamo sporazum o slobodnoj trgovini.

Prethodni tender za prodaju Železare, raspisan 18. aprila, nije bio uspešan, pošto ni jedna od tri kompanije koje su podnele prijave za učešće - “Junajtid plzen” sa sedištem u Luksemburgu, “Donjeck stil grup” iz Ukrajine i “Ural majning end metalurdžikal kompani” iz Rusije, nije dostavila ponudu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Uralvagonzavod železara smederevo industrija privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana