Tekst objavljen: 02.05.2013 14:00        


Američke vlasti troše milijarde dolara plaćajući naknade za nezaposlenost ljudima koji rade, koji više nisu živi ili su u zatvoru. Tako je od ukupno 108 milijardi dolara naknada za nezaposlenost u 2011. oko 3,3 milijarde isplaćeno bez osnova, od čega je 2,2 milijarde isplaćeno ljudima koji i dalje rade.

SAD gube milijarde zbog lažne nezaposlenosti

Od ukupno 2,2 milijarde dolara koje su potrošene na lažno nezaposlene, gotovo polovina, ili oko milijardu dolara, otpada na radnike koji zarađuju najmanje 900 dolara nedeljdno. Oni koji zarađuju manje od 300 dolara dobili su oko 210 miliona dolara.

Studija pokazuje i da imućniji pojedinci nisu imuni na lažno prijavljivanje nezaposlenosti. Gotovo 3.200 domaćinstava, čiji godišnji prihodi premašuju milion dolara, na prevaru je za vreme nedavne recesije dobijalo novčanu naknadu. To je vladu koštalo 80 miliona dolara.

Dobro se snalaze i neki iza rešetaka. Samo u zatvorskom sistemu Filadelfije zatvorenici su na osnovu lažno prijavljene nezaposlenosti 2011. godine dobili sedam miliona dolara novčane naknade.

Da bi dobile naknadu za nezaposlene, osobe u SAD-u moraju biti bez posla bez svoje krivice, a njihove naknade izračunavaju se u istom postotku od njihove prethodne plate pa osobe koje su imale veće plate, dobijaju i veće naknade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SAD sjedinjene američke države Amerika nezaposleni nezaposlenost prevara prevare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana