Tekst objavljen: 06.03.2013 7:26        


Kompanija SBB - Srpske kablovske mreže ocenila je , povodom mogućnosti da će rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva biti pomeren za april 2014. godine, da Ratel i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija krše Ustav, zakone i sopstvene propise.

SBB: Ratel i ministarstvo krše Ustav i zakone

U SBB-u tvrde i da tržišta utakmica u fiksnoj telefoniji ne postoji.

- To predstavlja nezapamćen primer samovlasti države i njenih institucija. Niko se sa nama ili drugim operatorima koji su ovom odlukom pogođeni nije konsultovao. Nije bilo uobičajenog postupka koji se sprovodi i koji podrazumeva javne konsultacije sa operatorima i stručnom javnošću, izuzev, moguće, konsultacija sa Telekomom, čiji se interesi protivpravno protežiraju - navodi SBB.

SBB smatra da ta odluka direktno pogađa potrošače u Srbiji, kojima se uskraćuje pravo prelaza na jeftiniju i bolju uslugu fiksne telefonije.

U SBB-u dodaju da će poslati dopis Ratelu kako bi ukazao na postupanje za koje smatra da je nezakonito i protivno načelnima o kojima bi Ratel trebalo da se stara.

- Iz tih razloga ćemo se obratiti Ustavnom sudu da bismo zaštitili svoja ali i ne samo svoja prava. Takođe, naglašavamo da vlasnici SBB-a, Evropska banka za obnovu i razvoj i Mid Europa Partners, veruju da ove mere nanose štetu njihovim ulaganjima u Srbiji i o tome će se konsultovati sa relevantim telima u Evropskoj uniji. Ovakvi koraci sigurno ne doprinose približavanju Srbije Evropi - navodi se.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija monopoli prenos broja ratel telefoniranje fiksna telefonija fiksni telefon sbb

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana