Tekst objavljen: 12.07.2013 16:30        


Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da je ruska Sberbanka zainteresovana da bude glavni nosilac izvoza automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište.

Sberbanka pomaže izvoz "srpskog fiće" u Rusiju

O plasmanu Fijatovih automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište Dinkić je u Moskvi razgovarao sa prvim čovekom najveće ruske banke Hermanom Grefom, zamenikom direktora Sberbanke Sergejem Gorkovim i zamenikom predsednika Fijat Grupe Alfredom Altavilom razgovarao

Kako je saopstilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije, Dinkić izrazio očekivanje da će Vlada Ruske Federacije uskoro i zvanično odobriti aranžman koji su ruski predsednik Vladimir Putin i premijer Srbije Ivica Dačić dogovorili pre tri meseca.

"Fijat ima nameru da prodaje vozila koja proizvodi u Srbiji na ruskom tržištu, a naš premijer i predsednik Putin su postigli dogovor da se Srbiji odobri jedan bescarinski kontingent od 10.000 vozila za plasman u Rusiji", rekao je Dinkić.

On je istakao da je to jako važno za Srbiju, jer je Fijat, koji ima fabriku u Kragujevcu, najveći srpski izvoznik i dodao da je Fijat spreman da poveća proizvodnju i plasira automobile na rusko tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank Sberbanka srpski fijat fijat automobili srbija fijat Fiat 500l izvoz automobila prodaja automobila automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana