Tekst objavljen: 30.08.2012 17:15        


Najveća banka u Rusiji Sberbanka, koja je 2011. kupila srpski ogranak austrijske Folksbanke, planira da u septembru unese novi bankarski kapital u Srbiju i do kraja ove godine počne da posluje pod svojim imenom u našoj zemlji, piše ruski privredni dnevnik "Vredomosti".

Sberbanka unosi novi kapital u SrbijuTanjug

Prema pisanju tog dnevnika, u tekstu koji danas prenosi dodatak Politike "Ruska reč", kaže se da je ova ruska banka sa tržišnom kapitalizacijom od 62,4 milijarde dolara postala jedna od 20 najvećih banaka u svetu po kapitalizaciji.

Sberbanka ima stabilno visoke finansijske pokazatelje, na veliko kupuju aktivu i uskoro će postati globalan igrač, uvereni su ruski portofolio menadžeri.

- Banka je iskoristila podršku države i snizila kamate, tako da je privukla ključne korporacije, a zatim iskoristila svoje resurse i preorijentisala se na razvoj unosne male privrede - rekao je predsednik saveta direktora "MDM banke" Oleg Vjugin.

On očekuje da će situacija u svetu Rusiji ići na ruku pa će u tom slučaju planovi Sberbanke biti ostvarivi.

Rusija ima kapital za rast, dok Evropa stagnira

Kriza u Evropi će se nastaviti, situacija u SAD je i dalje nesigurna, a nafta je skuplja od 100 dolara po barelu, smatra Vjugin i navodi da se "u Rusiji može ostvarivati prihod, dok u Evropi postoje problemi sa kapitalom".

Uspeh Sberbanke počeo je kad su greške najvećih zapadnih banaka postale očigledne a njeni menadžeri uspeli da ih izbegnu, smatra predsednik saveta direktora ruske grupe "Renesans" Aleksandar Percovski.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank Volks banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana