Tekst objavljen: 01.10.2012 11:26        


Postoje određena prava i obaveze kad je smanjenje broja činovnika u pitanju, ne možete ljude izbaciti na ulicu. Zatim, postoji obaveza isplate otpremnine i u ovom trenutku je za naš budžet skuplje da se isplate otpremnine nego da ljudi nastave da rade. Nakon izlaska iz krize to će se promeniti - kaže Vlajko Senić, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede.

Senić: Država nema para da deli otkaze

On, komentarišući to što je ukinuto svega sedam agencija, kaže da "ukoliko sve ostane na tom broju od sedam ukinutih agencija, moglo bi se reći da su predizborna obećanja pala u vodu. Međutim, mislim da će taj proces biti nastavljen i da je to što je urađeno samo prvi korak".

Senić navodi i da će "do kraja godine biti dovoljno novca da država servisira sve svoje obaveze. Nastavljamo da se zadužujemo na domaćem tržištu, uz manje kamate, ako je moguće. Druga vrsta zaduživanja su evroobveznice i na današnji dan je prinos na naše kamate nešto iznad šest, a pre mesec dana je bio iznad sedam odsto".

- Imamo i razgovor sa Rusijom i tu je dogovoren iznos od milijardu dolara i sada ministarstva finansija to operativno razrađuju. Ne treba zaboraviti Kinu i kredit za koridor 11 - navodi on.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otkazi otpuštanja administracija birokratija javni sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana