Tekst objavljen: 26.10.2012 10:26        


Odnosi Srbije sa MMF-om bolji su nego kada je formirana aktuelna vlada i MMF sa Srbijom ima jasne, iskrene i korektne odnose, kaže državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić i dodao da su u poslednjih desetak dana razgovarali su svaki dan sa MMF-om.

Senić: Nikad bolji odnosi sa MMF-om (matija/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

- Ovo je prvi put da imamo jasne, iskrene i korektne odnose sa MMF-om jer tačno znamo koje su naša projekcije - rekao je Senić i najavio razgovore sa predstavnicima MMF u novembru.

Senić je istakao i da je bilo potrebno da budžet ima jaču socijalnu dimenziju jer je broj nezaposlenih veliki, a ljudi teško žive, kao i da se predlogom budžeta predvidja veći budžet za poljoprivredu, kako je ranije i najavljeno. Prema njegovim rečima, zadatak budžeta nije da otvara radna mesta, jer ako to predviđa, onda to znači zapošljavanje u javnom sektoru.
On je dodao da je odlična vest da su odnosi sa MMF bolji nego kada je vlada formirana, jer je, kako je rekao, bilo mnogo skepse u medjunarodnoj zajenici prema ovoj vladi.

Senić je naglasio da je zadovoljan što je vlada juče usvojila Predlog zakona o budžetu za 2013. godinu, jer je to prvi put u poslednjih desetak godina da Skupština Srbije ima nekoliko nedelja da ga razmatra.

Za kritike opozicije Senić kaže da su očekivane, ali da je vlada uradila ono što je obećala i podseća da je opozicija kritikovala i rebalans budžeta za koga je navodila da predviđa veliki deficit.

- Sad kada smo učinili veliko smanjanje deficita kažu da su nerealne projekcije, ali sledeća godina pokazaće ko je u pravu. Mislim da su to neutemeljene ktritike i pokušaj da se na nekom lošijem scenariju zarade politički poeni - naveo je Senić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Vlada Srbije misija MMF MMF međunarodni monetarni fond Vlajko Senić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana