Tekst objavljen: 27.12.2012 13:56        


Novi generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović izjavio je da ta kompanija završava 2012. u teškoj ekonomskoj situaciji i najavio dubinske promene u poslovanju preduzeća.

Simonović: Železnice u teškoj ekonomskoj situaciji

- Železnica je u jako teškoj situaciji i deli sudbinu ekonomije Srbije. Obim prevoza robe, koji je osnovni prihod Železnica, u 2012. godini je smanjen za 24 odsto - istakao je Simonović.

On je kazao da ta kompanija, koja zapošljava 18.500 radnika, ima višak zaposlenih, ali da će njegov posao biti ne da otpušta te radnike, već da im pronađe posao u okviru Železnice.

- Biće prekvalikacija, dokvalifikacija i odlaska na teren. Ne mogu svi da očekuju da rade u direkciji kompanije - poručio je Simonović.

On je kazao da je plan kompanije da budu smanjeni svi troškovi poslovanja i potvrdio da je izdao naredbu po kojoj se obustavlja pokretanje novih postupka javnih nabavki, osim onih koje su u funkciju obezbeđivanja uslova za redovno poslovanje.

Prema prvim procenama, za redovno funkcionisanje Železnicama na godišnjem nivou nedostaje oko 13 milijardi dinara. Vlada Srbije je toj kompaniji iz budžeta obezbedila 14,6 milijardi dinara za 2013. godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železnica železnice srbije javna preduzeća državna preduzeća gubitaši

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana