Tekst objavljen: 17.09.2012 15:00        


Pojedini manjinski sindikati zaposlenih u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd i udruženja građana zatražili su ukidanje Bus plus sistema za naplatu vožnje, jer je kako su ocenili, preskup, a predstavlja maltretiranje za građane i vozače.

Sindikat GSP-a traži ukidanje Bus Plusa

Za ukidanje Bus plus sitema i bolje uslove rada zaposlenih založili su se Sindikat vozača GSP-a, sindikat Eurovozač, a podršku su im pružili Sindikat Sloga i udruženja "Narod protiv Bus plusa" i "99 odsto Srbije".

Udruženja Narod protiv Bus plusa i 99 odsto Srbije najavili su proteste i potpisivanje peticije za ukidanje Bus plus sistema.

Maljević tvrdi da je cenu karata za prevoz moguće smanjiti i do 50 odsto, a pri tome smanjiti sve gubitke i dugovanja preduzeća. Predsednik sindikata Euro vozač ipak nije želeo da otkrije samu ideju novog sistema naplate, da kako je naveo "ne bi dao prednost protivniku". Maljević se založio i za to da sudovi i tužilaštva preispitaju poslovanje GSP-a i utvrde ko je kriv za gubitke u poslovanju.


Predsednici ovih Udruženja Igor Marinković i Đorđe Perović traže smenu gradonačelnika Dragana Đilasa kojeg smtraju, direktno odgovornim za uvođenje sistema naplate u gradskom prevozu koji kako su ocenili ne odgovara Beogradu i Beograđanima.

Manjinski sindikati vozača kao problem su istakli to sto im je uvođenjem Bus plus sistema nametnuto još radnih obaveza poput "usmeravanja putnika", a suočavaju se i sa rigoroznim kontrolama i visokim kaznama i za najmanji propust.

Predsednik Sindikata Euro vozač Jovan Maljević najavio je jednočasovni protest upozorenja u krugu GSP-a u četvrtak 20. septembra, koji, kako je naveo neće ugroziti saobraćaj.

- Ukoliko menadžment GSP-a i nadležni ne obrate pažnju na nas organizovaćemo i protestne šetnje, a kao krajnja radikalizacija štrajka moguća je i obustava saobraćaja - kazao je Maljević.

On je istakao da sindikati ne žele da maltretiraju Beograđane i poručio da će pokušati da izbegnu takve radikalne mere.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štrajk javni prevoz gradski prevoz GSP Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana