Tekst objavljen: 18.01.2013 13:42        


Dinar jača u odnosu na evro, a stručnjaci Sosijete Ženeral banke predviđaju da će srpska valuta skočiti na 108 dinara, u odnosu na evro.

Sosijete Ženeral: Jedan evro će biti 108 dinara

- Visoki prinosi i poboljšanje makro ekonomije, kao i izgledi za pozajmicu Međunarodnog monetarnog fonda, trebalo bi da nastave da podržavaju srpsku valutu - smatraju strani stručnjaci.

- Iz strateške perspektive, sviđa nam se srpski dinar i očekujemo da će se kurs za njega kretati povoljno, pa čak i da će evro iznositi 108 dinara, za razliku od trenutnih nivoa oko 112 dinara - procenili su inostrani ekonomisti.

Oni previđaju da će kamatne stope Nacionalne Banke Srbije porasti do 12 odsto do polovine ove godine, ali da će inflacija potrajati do sredine proleća.

Srpski dinar će se, prema njihovim rečima stabilizovati oko brojke 110, u odnosu prema evru.

Veće kamate, kao i operacije na otvorenom tržištu trebalo bi da poboljšaju stanje dinara, a zanimljivo je da Sosijete Ženeral relevantnim smatra i najavljeno objavljivanje datuma za pregovore sa Evropskom unijom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dejan 19.01.2013 12:35

    Ista ta banka je prognozirala da ce evro biti 120 i vise dinara, otkud sada promena plana. Ako nemaju sta da pametno izjave onda neka cute...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Societe Generale banka dinar devizni kurs evro kursna lista nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana