Tekst objavljen: 06.11.2012 17:46        


Premijer Španije Marijano Rahoj naložio je poreskim vlastima da nateraju španske fudbalske klubove da namire svoje ogromne poreske dugove.

Španija: Poreski kontranapad na Real i Barsu

- Ta gospoda će da plate i ja sam dao instrukcije trezoru o tome. Fudbalski klubovi će, naravno, da plate svoje dugove državnoj kasi i socijalnom osiguranju - rekao je Rahoj.

Pritisnuti finansijskom krizom koja je gurnula Španiju u recesiju, klubovi dve glavne španske fudbalske lige dugovali su u aprilu poreskim vlastima 675 miliona evra.

Vlada Španije, kojoj je hitno neophodno povećanje prihoda, potpisala je na kraju prošle sezone sa fudbalskom ligom sporazum o postepenoj otplati tih dugova.

Rahoj je danas takođe izjavio kako se nada da će 2014. godine smanjiti poreze, koji su ove godine povećani sa ciljem sniženja budžetskog deficita.

- Ne razmišljam o povećanju poreza, nadam se da to neće biti neophodno. Nadam se da ću moći da ih snizim, i to 2014. godine - rekao je Rahoj.

Premijer Španije je dodao da sledeće godine neće smanjiti plate zaposlenih u javnom sektoru, koje su ove godine zamrznute, a ukinut je i božićni bonus u visini gotovo jednomesečne plate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Španija fudbal fudbalski klub ekonomska kriza poreski dug porez kriza u Evropi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana