Tekst objavljen: 06.05.2013 11:30        


Prodaja letnjih aranžmana porasla je za oko 20 odsto, tvrde u agencijama, a većina turista iz Srbije i ove godine će, u potrazi za najboljim i najjeftinijim mestom za odmor, odabrati Grčku.

Srbi se ne odriču letovanja, Grčka opet prvi izbor

U mnogim agencijama već sada je bukiran ceo jun, dok je u drugim vrlo malo mesta ostalo čak i za jul i avgust. Razlog tome su jeftini aranžmani, od svega 50 evra za smeštaj u apartmanima na severu ove zemlje i u tzv. predsezoni, krajem maja i početkom juna.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže kako je Grčka i dalje omiljena destinacija turista iz Srbije jer će u njoj letovati 70 odsto građana koji odlaze u inostranstvo na odmor. Osim u Tursku i Španiju, Srbi će ove godine ići u Egipat, Tunis, Crnu Goru, Hrvatsku. Prema podacima YUTA, koja ima 400 članica, preko njihovih agencija na letovanje ide 800.000 ljudi.
Podjednako dobro se, kažu u agencijama, prodaju aranžmani sa autobuskim prevozom, kao i oni u koje prevoz nije uračunat.

Druga na listi najzanimljivijih destinacija našim građanima ove godine, kao i prošle, jeste Turska. U Kušadasiju početkom jula može da se nađe desetodnevni aranžman po ceni od 170 evra, naravno autobusom, dok se cene za aranžman u hotelu sa tri zvezdice, uz avionski prevoz, kreću od 320 do čak 600 evra po osobi.

Ove godine Španija je tik ispred Egipta na listi interesantnih destinacija srpskim turistima.

Letovanje na Kosta Bravi, uz avionski prevoz košta od 500 do 700 evra u sezoni, u septembru manje od 400 evra, isto koliko je smeštaj na „divljoj obali“ u špicu sezone ukoliko se odlučite da putujete autobusom.

U junu je ostalo malo slobodnih mesta, a tamo i gde ih ima, cene se kreću od 280 do 300 evra ukoliko je prevoz autobuski, ili za 350 do 400 za one koji do odredišta idu avionom. Poseta jugu Španije, Andaluziji košta od 700 evra pa naviše po osobi. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turisti putovanje putovanja jeftina putovanja odmor godišnji odmor letovanje more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana