Tekst objavljen: 28.09.2012 10:33        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da je Srbija uspela da proda evroobveznice na međunarodsnom tržištu u vrednosti od milijardu dolara, čime je obezbeđeno finansiranje budžetskog deficita za ovu godinu.

Srbija prodala evroobveznice za milijardu dolara

Prinos na evroobveznice je 6,625 odsto godišnje, mnogo povoljnije od prodaje koju je organizovala prethodna vlada koja je prodala evroobveznice za milijardu dolara sa prinosom od 7,5 odsto, rekao je ministar Dinkić.

- Tražnja je bila iznad četiri milijarde dolara ili više od četiri puta i među zainteresovanima je bilo oko 200 investitora, a najviše kupaca je bilo iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije - rekao je Dinkić.

Vlada je tokom dana, kada je videla rast tražnje, odlučila da podigne ponudu evroobveznica sa 750 miliona dolara na milijardu, rekao je Dinkić.

Ministar je, takođe, podsetio da bi do kraja 2012. Ruska federacija trebalo da odobri Srbiji milijardu dolara, čime će time biti završena finansijska konstrukcija za finansiranje budžeta za ovu godinu.

Dinkić je rekao da je netačan podatak da se ova vlada zadužila već za 500 miliona evra i naveo da je u pitanju svega 140 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evroobveznice Mlađan Dinkić državne obveznice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana