Tekst objavljen: 27.04.2013 10:29        


Pomoćnik ministra energetike Srbije Petar Stanojević izjavio je da preduzeće Srbijagas ne može da bankrotira i da njegova podela ili restrukturiranje neće uticati na izgradnju Južnog toka, kao ni na partnerstvo s ruskim Gaspromom.

Srbijagas uopšte i ne može da bankrotira

- Srbijagas neće bankrotirati, jer ne može da bankrotira zato što je javno preduzeće... Srbijagas mora da podeli delatnost prema Zakonu o energetici i da za svaku od delatnosti, i za transport i za trgovinu, vodi odvojene račune - rekao je Stanojević.

On je rekao da reforme u energetskom sektoru koje sprovodi Ministarstvo energetike treba da povećaju stabilnost na tržištu gasa u Srbiji, da donesu pogodnosti za potrošače, što se ogleda u "obezbedjivanju boljeg kvaliteta gasa i predvidive cene gasa koja će biti regulisana na transportu".

- To će biti i ponovljnije za zaposlene u Srbijagasu. Te reforme su u skladu i sa direktivom EU i sa zakonom o energetici. Jasno nam je da postoji zabrinutost u vezi promena koje moraju da budu napravljene, ali trenutna finansijska situacija Srbijagasa od nas zahteva da ga refomrišemo što pre. Mogu da vam kažem da će se taj plan i ostvariti - rekao je Stanojević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
javna preduzeća bankrot srbijagas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana