Tekst objavljen: 16.11.2012 15:55        


Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor kada podmiri domaće potrebe, najviše srebra izvozi u Englesku i Švajcarsku. Srebro se najčešće lije u granule, a za devet meseci ove godine u Boru su proizvedene 3,3 tone srebra.

Srebro iz Bora kupuju Englezi i Švajcarci

U vremenima krize, srebro, kao jedna od takozvanih sigurnih valuta, sve više zaokuplja pažnju investitora. U aprilu prošle godine na berzi je 31,1 gram srebra koštao 48,46 dolara.

Od 1938. godine u RTB-u Bor proizvedeno je više od hiljadu tona srebra, rekordna proizvodnja bila je 1979. godine, kada je dobijeno 55 tona ovog plemenitog metala. Prošle godine proizvedene su 5,2 tone, a za devet meseci ove godine 3,3 tone, potvrdio je menadžment ovog Borskog kombinata.
Iako danas unca "belog blaga" trenutno vredi 32,63 američkih dolara, potražnja stalno raste.

RTB Bor, jedini srpski proizvođač plemenitih metala, sve proizvedene količine srebra, nakon podmirenja domaćih potreba izvozi u Englesku i Švajcarsku, gde se nalaze vodeći centri za trgovanjem plemenitih metala.

Srebro se u borskoj fabrici zlata, srebra i plemenitih metala uglavnom lije u granule i pakuje u džakove od 20 kilograma.

Borsko srebro i zlato vrhunskog je kvaliteta čistoće od 99,95 do 99,99 procenata.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srebro rtb bor rudari rude rudarska industrija rudarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana