Tekst objavljen: 28.09.2012 14:34        


Prekategorizacijom vazduhoplovstva Sjedinjenih Američkih Država (FAA), sve avio-kompanije registrovane u Srbiji moći će da obavljaju vazdušni saobraćaj sa SAD.

Srpske avio-kompanije ponovo lete u Ameriku

Mogućnost da srpske kompanije lete u SAD, kako se navodi u saopštenju Direktorata, Srbija je izgubila 2004. zbog nedostataka u regulativi, organizaciji vazduhoplovnih vlasti i tadašnje neuskladjenosti srpskih vazduhoplovnih standarda i procedura sa američkim.

- Direktorat je uspostavio komunikaciju i saradnju sa vazduhoplovnim vlastima SAD (FAA) i memorandumom o razumevanju zvanično inicirao postupak provere, koji treba da sprovedu vazduhoplovne vlasti SAD, kako bi Srbija konačno, posle osam godina, prešla u kategoriju jedan. Dobijanjem te kategorije sve avio kompanije registrovane u Srbiji moći će da obavljaju vazdušni saobraćaj sa SAD - saopštio je Direktorat.

Kako je objašnjeno, Srbija, odnosno Direktorat kao njena vazduhoplovna vlast, primenjuje vazduhoplovne standarde i procedure u potpunom skladu sa FAA standardima.

- Započinjanjem ovog procesa očekujemo u narednih tri do šest meseci da američke vazduhoplovne vlasti dođu u Srbiju i uvere se u spremnost našeg vazduhoplovog tržišta i nivoa sigurnosti i bezbednosti, kako bi Srbija konačno vratila prestižni status kategorije jedan po vazduhoplovnim standardima FAA i uspostavila direktnu vezu sa američkim kontinentom - navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Spectator 28.09.2012 15:55

    Da li će (neke, koje?) srpske avio-kompanije ponovo leteti za Ameriku ne određje samo dobijanje kategorije jedan, već mnogo važnije, ima li ekonomskog interesa da se to radi? Nije lako vratiti se na to tržište posle toliko godina, a mnogi su u međuvremenu pokušali i - propali, npr. češki CSA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviokompanije letovi za SAD SAD Amerika aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana