Tekst objavljen: 01.11.2012 13:04        


Ako ministri u srpskoj vladi budu štedeli narodne pare kao što štede svoje, crno nam se piše. Naime, od 19 članova Vlade samo šestoro njih ima štednju u domaćim i stranim bankama.

Srpski ministri slabe štediše. Pogledajte ko štedi

Jedino što uliva neku nadu da će o svakom dinaru iz budžeta dobro da se vodi računa jeste podatak da je među tih šest štediša i premijer Ivica Dačić.

Za razliku od ministara u Vladi, direktori javnih preduzeća i te kako znaju da štede. Od rukovodilaca velikih javnih preduzeća samo Milan Krkobabić, direktor PTT, Slobodan Gavrilović, direktor Službenog glasnika, i Boban Kovačević, direktor Parking servisa, nemaju štednju u banci, dok svi ostali koje smo proveravali poseduju štedni konto.
Da li zbog bogatog životnog iskustva ili nečeg drugog, tek značaj štednje shvatio je i potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

Od ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije takođe ima štednju, i moglo se očekivati da zna sa parama. Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović takođe štedi u banci.

- Štednju u evrima imam od pre pet godina, kada je moj suprug prodao kuću - kratko je objasnila Verica Kalanović.

Banci veruje i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović. Ministarka omladine i sporta Alisa Marić našla se među štedišama, čime je pokazala da i sportisti odlično znaju da čuvaju pare.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Nedelja štednje nedelja štednje 2012 štednja štediše ministri Vlada Srbije banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana