Tekst objavljen: 27.12.2012 16:33        


Najveći lanac kafeterija na svetu Starbaks pokrenuo je akciju kako bi se demokrate i republikanci pozvali na dogovor oko smanjivanja duga. Lanac je od zaposlenih u Vašingtonu tražio da na čašama napišu reči "Udružite se".

Starbaks političarima: Udružite se!

Ako do 1. januara ne bude dogovora republikanaca i Bele kuće, automatski će uslediti naglo povećanje poreza i veliko smanjenje troškova, što je u SAD nazvano "fiskalna litica". Ekonomisti kažu da bi kombinacija te dve grupe mera privredu SAD vratila u recesiju.

Starbaks je danas takođe objavio oglas u listu Vašington post (Washington Post) s plastičnom šoljom na kojoj je napisano "Udružitre se".

Direktor Starbaksa Hauvard Šulc rekao je da te reči imaju cilj da kongresmenima pošalju poruku o šteti koja može nastati kao posledica njihove nesposobnosti da postignu dogovor.

Ta kompanija se generalno kloni politike kako ne bi otuđila neke od svojih mušterija, ali poziv političarima da se dogovore verovatno neće imati negativan ođek. Starbaks bi mogao i da ostavi dobar utisak i unapredi svoj imidž kao društveno odgovorne kompanije.

Ovo nije prvi put da se Starbaks angažuje na političkoj poruci. U leto 2011. Šulc je pozvao druge direktore i javnost da pretstanu da daju doprtinose kampanjama političara dok ne nađu način da se dogovore oko krize s podizanjem granice zaduživanja.

Tada su republikanci i predsednik Barak Obama ipak postigli dogovor oko tehničkog pitanja podizanje granice zaduživanja, ali uz uslov da se, ako do 1. janara 2013. ne bude postignut konačan dogovor o smanjenju deficita, automatski ukinu poreske olakšice iz vremena predsednika Džordža Buša mlađeg, kao i da se srežu budžetski rashodi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
starbaks starbucks SAD sjedinjene američke države Amerika fiskalna litica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana