Tekst objavljen: 01.11.2012 7:35        


Otakako je početkom ove sedmice Poštanska štedionica preuzela klijente Agrobanke, gužve ispred šaltera ne jenjavaju. U samoj Štedionici u Novom Sadu, a koja pokriva celu Pokrajinu, kažu da su se organizovali najbolje što su mogli, ali da je u pitanju obiman posao i da se sve ne može uraditi od danas do sutra.

Štediše Agrobanke nagrnule u Poštansku po pare

Radno vreme je produženo pa se radi od osam do 20 časova. U svakoj preuzetoj ekspozituri Nove Agrobanke, uz stare zaposlene je i po jedan službenik Poštanske štedionice koji pomaže da se posao obavi efikasnije.

Da bi se podigla kamata od štednje, reoročio novac, sredio novi tekući račun i izdala kartica potrebno je petnaestak minuta. To je razlog što se stvaraju redovi. Sve korisnike tekućih računa čeka i debitna "post kartica", koja je kobrendirana s "dinom", odnosno pruža klijentu iste mogućnosti. Osim toga, Štedionica ima u ponudi i kartice iz programa Masterkarda i Vize, a dobiće ih klijenti koji to žele i ispunjavaju uslove, ali to ne ide automatski. Uz račun dobijaju i dozvoljeni minus ako ispunjavaju uslove.
Uprkos tome, klijenti Agrobanke imaju brojne primedbe. Pre svega na dužinu čekanja: dešava se da se, dok se ne srede sve formalnosti, na šalteru provede i nekoliko sati.

Poštanska štedionica je preuzela svih 250.000 klijenata Nove Agrobanke i posao je veliki. Osim toga, ovih dana na isplatu stiže najviše partija štednje oročene prošle godine u ovo vreme pa je i broj onih koji svraćaju u svoju banku još veći. Tu su i stari klijenti Štedionice koji tu imaju tekuće račune preko kojih primaju plate ili penzije.

U Srbiji se, najčešće, od plate do plate jedva sastavlja kraj s krajem. To je još jedan razlog da klijenti požure u svoju novu banku da uzmu novac. Osim toga, odavno smo se navikli na kartice pa svi žele da je odmah dobiju.

Uz to, Poštanska štedionica je zadužena da isplaćuje i većinu državnih davanja građanima, poput socijalne pomoći, dečjeg dodatka, novca koji dobijaju nezaposleni s Tržišta rada, što povećava broj onih koji dolaze na šaltere.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Nesa 01.11.2012 14:08

    Nije mi jasno zasto cenzurisete komentare i ni jedan moj do sada niste objavili. Ovo oko Agrobanke je sve jedna velika lagarija. Ocigledno da nemaju novac da isplate stedise. Bio sam danas da se raspitam , rekli su mi da dodjem, a danas na licu mesta mi kazu dodjite u sredu, znaci za nedelju dana. Nemaju pare za isplatu. Ministar prica bajke po obicaju a u stvarnosti propast.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedelja štednje 2012 Nedelja štednje štediše štednja agrobanka nova agrobanka banka poštanska štedionica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana