Tekst objavljen: 14.05.2013 14:50        


Sindikati pilota i kabinskog osoblja Kroacija erlajnsa (Croatia Airlinesa - CA) počeli su štrajk pošto su propali pregovori s upravom povodom najavljenog smanjenja zarada i broja zaposlenih u toj kompaniji.

Štrajkuju radnici, Kroacija erlajnsu preti bankrot

U štrajk upozorenje od 11 do 12 časova stupiće i članovi zemaljskog osoblja koji traže i odustajanje od najavljenog smanjivanja broja zaposlenih u operativi i administraciji za 27 odsto.

Ministar saobraćaja, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić kaže da je štrajk legitimno pravo, ali je pozvao štrajkaše na razum jer toj kompaniji preti bankrot. - Pozivam na razum i odricanje od dela prihoda osoblja koje štrajka, jer je to jedina mogućnost da CA opstane. Drugo rešenje su veliki penali, zapravo bankrot kompanije - rekao je on.
Hrvatska nacionalna aviokompanija zbog štrajka je otkazala 24 domaća i medjunarodna leta, ali su saopštili da će svi putnici biti zbrinuti i da će im biti omogućeno putovanje avionima partnerskih kompanija ili iznajmljenim avionima.

Iz sindikata kabinskog osoblja najavili su štrajk do ispunjenja zahteva, ali su poručili da su spremni za nastavak pregovora s Upravom koja za sad ne pristaje na njihove zahteve da se zadrže sva prava iz kolektivnog ugovora koji je istekao u martu.

Novim ugovorom, koji su ranije potpisala tri sindikata u CA, smanjuju se primanja pilota, kao i stjuardesa i stjuarda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
croatia airlines kroacija erlajns aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj Hrvatska štrajk

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana