Tekst objavljen: 21.12.2012 16:55        


Kompanija Sunoko, koja posluje u sastavu MK Group, najveći domaći proizvođač i izvoznik šećera, završila je preradu šećerne repe i proizvela više od 220 hiljada tona šećera, pri čemu je prerađeno 1.455.000 tona šećerne repe sa blizu 38.000 hektara.

Sunoko najefikasniji proizvođač šećera u Evropi

Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe, navodi da je za 10 godina uloženo oko 110 miliona evra u šećerane, a da su u planu nove investicije od oko 20 miliona evra, kako bi došli do pozicije da Sunoko bude lider u Evropi po efikasnosti.

- Sunoko je već najefikasniji proizvođač šećera u Evropi, a daleko je bolji od drugih u Srbiji. Zahvaljujući dobrim strateškim planovima i poznavanju tržišta, uspeo je da kapitalizuje povoljne prilike, što je značajno doprinelo rastu proizvodnje i izvoza. Sunoko, u čijem sastavu rade tri šećerane, među kojima i ova u Vrbasu, u Evropsku uniju godišnje izveze oko 90 hiljada tona šećera, a između 20 - 50 hiljada tona izvozi se na tržište drugih zemalja, pre svega zemalja CEFTA -  istakao je Kostić.

On dodaje da ujedinjenjem Evrope, ulaskom Srbije u jedinstveno evropsko tržište, skidanjem kvota u okviru EU, Sunoko može da se dodatno razvije i to dva ili tri puta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hrana Miodrag Kostić sunoko šećer

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana