Tekst objavljen: 06.09.2012 9:14        


 Diana Dragutinović, Ana Gligorijević i Veselin Pješčić kandidati su za budće viceguvernere, najavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Tabaković: Dragutinovićka je moj izbor

- Viceguverneri su moj izbor i na te predloge nisam imala nikakve primedbe, ni sugestije. Sigurna sam da će svako ko se iole razume u monetarnu politiku i bankarstvo potvrditi nesporne kvalitete predloženih kandidata.

Gligorijevićeva i Dragutinovićeva i sada obavljaju funkcije viceguvernera, a Veselin Pješčić je zaposlen u NBS i bio je direktor sektora za monetarne operacije.

Greška u koracima, odnosno nedovoljna komunikacija, to je razlog zakazivanja i brzopoteznog otkazivanja sednice Skupštine Srbije, na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru tri viceguvernera Narodne banke Srbije, tvrde u vladajućoj koaliciji. Kandidati koji su predloženi za funkcije u NBS biće izabrani možda već do kraja ove ili iduće nedelje, kažu naprednjaci.
Sednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda „izbor viceguvernera NBS-a” trebalo je da bude održana u četvrtak, ali je u sredu otkazana. U obrazloženju za otkazivanje navedeno je da je „grupa od 122 poslanika, na čiji zahtev je sednica bila zakazana, povukla zahtev za njeno održavanje”.

Zakazivanje, pa otkazivanje sednice, propraćeno je nezvaničnim informacijama da su socijalisti napravili problem zbog toga što nisu konsultovani o kandidatu. U SPS-u su rekli da su to „budalaštine”: „Da smo imali rezerve prema predlogu ne bismo potpisali zahtev za zakazivanje sednice, a potpisali smo ga”, naveli su socijalisti. Oni tvrde da su „naprednjaci predlagali vanrednu sednicu”: „Mi smo stavili potpise na predlog, a onda su oni povukli predlog, što je, verovatno, rezultat nedovoljne komunikacije”.

Naprednjak Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora, kazao je za „Politiku”, da nikakvih sukoba ni sa kim nema.

- Rešili smo da sačekamo da iz vlade stignu neki zakonski predlozi, pa da onda zakažemo sednicu sa nekoliko tačaka dnevnog reda, pa smo predlog povukli - kazao je Babić. On je dodao da će parlament raspravljati o ostim kandidatima i d aje taj predlog u skupštinskoj proceduri.

Kandidati za viceguvernere Gligorijevićeva i Dragutinovićeva i sada obavljaju funkcije viceguvernera, a Veselin Pješčić je zaposlen u NBS i bio je direktor sektora za monetarne operacije.Sednica Skupštine Srbije, sa samo jednom tačkom dnevnog reda "izbor viceguvernera NBS-a" trebalo je da bude održana u četvrtak, ali je u sredu otkazana. U obrazloženju za otkazivanje navedeno je da je "grupa od 122 poslanika, na čiji zahtev je sednica bila zakazana, povukla zahtev za njeno održavanje". LDP na zakazivanje pa otkazivanje sednice gleda kao na "opasan presedan i dokaz politizacije".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Narodna banka Srbije viceguverneri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana